Zorg onder artsen en psychologen over ‘wildgroei’ stresscoaches

Er is een enorme ‘wildgroei’ van coaches op het gebied van stress en burn-out, en dat baart bedrijfsartsen en psychologen zorgen. Vooral de kundigheid van die coaches en de kwaliteit van de geboden hulp worden in twijfel getrokken. Dat blijkt uit onderzoek door het tv-programma Nationaal Stressdebat onder 500 bedrijfsartsen en arbeidspsychologen.

Vertienvoudigd

Het programma, dat gaat over het grote aantal mensen dat kampt met stress en burn-out, zegt voor het onderzoek te hebben samengewerkt met de beroepsorganisaties voor bedrijfsartsen (NVAB) en psychologen (NIP).

Het aantal geregistreerde coaches op het gebied van stress en burn-out is in 20 jaar tijd meer dan vertienvoudigd naar 4484. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die de Kamer van Koophandel (KvK) heeft uitgezocht op verzoek van het Nationaal Stressdebat. In 1999 waren dat er nog 415. Dat is een ‘zorgwekkende ontwikkeling’, vindt een ruime meerderheid van de bedrijfsartsen (70 procent) en psychologen (58 procent). In totaal 72 procent van de bedrijfsartsen en 66 procent van de psychologen spreekt van een wildgroei.

Bron: RTL Nieuws / ANP

Winnock nieuws | winnock.nl/nieuws