‘Ik ben dankbaar dat ik na hulp van Winnock weer goed functioneer’

Navin Sewberath Misser werkt sinds de zomer van 2019 als leidinggevende bij de opleiding Built Environment aan de Hogeschool Utrecht. “Als leidinggevende heb ik met Maike in goed overleg het traject van Winnock besproken als optie voor ondersteuning bij een structureel herstel. In de winter van 2019 is ze met het traject gestart.”

Intensief aan de slag

Maike: “Mijn klachten begonnen acht jaar geleden. De verschillende behandelingen die ik door de jaren heen heb gehad, maakten het niet beter. Vorig jaar viel ik uit en bleek dat ik een erfelijke vorm van artrose heb. Ik heb altijd de motivatie gehouden om terug te komen en ik kon een aanvulling op mijn revalidatie voor het re-integratietraject Terug naar Werk terecht bij Winnock.”

Maike startte begin 2020 met de intensieve periode van twee weken. “Je voert gesprekken met verschillende professionals en met lotgenoten. Samen kijk je naar hoe je beweegt, slaapt, leeft en werkt. Je krijgt inzicht in je eigen situatie en welke invloed je daar zelf op hebt. Ook je relatie met chronische pijn komt aan bod. Ze kunnen bij Winnock je aandoening niet verhelpen, maar leren je wel hoe je ermee kunt omgaan. Mooi is ook dat ze met een heel team voor je klaar staan en de situatie steeds vanuit de breedte bekijken.”

Grenzen bewaken

Ook op het programma staat sporten en bewegen. Maike: “Met een opbouw vanaf 30% van je kunnen, om je eigen grenzen weer te leren bewaken.” De intensieve periode ervaarde Maike als een ‘heel warm bad’. “Je doet veel in teamverband en lacht, huilt en leert met elkaar.”

Navin kreeg van Winnock verschillende adviezen om Maike bij de re-integratie te kunnen ondersteunen: “Hoe je kunt zorgen voor een rustige werkomgeving met minder prikkels bijvoorbeeld. Als leidinggevende probeer je het goed functioneren van medewerkers zo veel mogelijk te faciliteren. Maike was erg gemotiveerd, dus dit verliep steeds in goed overleg.”

Corona-wending

Tijdens de re-integratie zorgde het coronavirus voor een onverwachte wending. Door het thuiswerken neemt het risico op fysieke klachten toe. “Corona vormt inderdaad een valkuil,” aldus Maike, “maar het was ook een stok achter de deur om wat ik had geleerd, consequent te blijven toepassen. Bijvoorbeeld door voldoende rust te nemen.”

Aan de andere kant bood de coronaperiode volgens Maike ook kansen. “Ik stapte nu met mijn collega’s in een stoptrein met onbekende bestemming in plaats van in een sprinter die nooit stil staat. Verder was er ruimte om mijn werkdag in te delen zoals ik heb geleerd te doen. Door elke week en elke dag het ritme zo te bepalen en te volgen dat het voor mij goed werkt.”

Pauzes voorstellen

Na een aantal terugkomgesprekken met Winnock, ook online vanwege de coronamaatregelen, is Maike inmiddels weer volledig aan het werk. In het nieuwe studiejaar geeft ze ook les en training aan studenten op locatie. “Zo fijn dat het weer kan! ik blijf op mijn grenzen letten. Zo las ik tijdens vergaderingen en colleges een aantal pauzemomenten in en geef ik zo veel mogelijk staand les.”

Navin is ook erg te spreken over de begeleiding. “Volledig herstel was het doel en dit doel hebben we gehaald. Ik vond het ook fijn dat ik echt bij het proces betrokken werd en bij een aantal gesprekken aanwezig kon zijn. Het vergt discipline om gestructureerd de schema’s vol te blijven houden. Ik zal dat blijven monitoren.”

Prettig functioneren

Maike: “Navin en ik kunnen het goed vinden. We bellen af en toe om te sparren.. Ik ben dankbaar dat ik weer prettig kan functioneren. Dat werd me door Winnock beloofd en die belofte hebben ze waargemaakt. Ik gun iedereen zo’n traject!”

 

Het streven bij Winnock is dat we cliënten na behandeling weer gezond kunnen laten functioneren met een duurzaam resultaat. Vandaar dat we hen graag hun eigen ervaring laten vertellen. Heb je vragen naar aanleiding van dit verhaal? Neem dan contact op met Winnock via 088 – 94 66 600.