Laden...

‘Bij Winnock draait alles om bewustwording. Ze lezen je niet de les maar geven richting’

De foto is gefingeerd.

Wim (57 jaar) leerde dankzij Winnock weer op zichzelf te vertrouwen. Hij kijkt terug op zijn traject dat hij deels vanuit locatie Hoensbroek en deels vanuit huis volgde, in verband met de coronamaatregelen.

‘Ik ben een perfectionist. Afspraken bereid ik altijd tot in de puntjes voor. Ook vind ik het moeilijk om nee te zeggen. Ik bemoei me vaak ongevraagd met werkprocessen omdat ik me erg betrokken voel.

Functieverandering

Deze manier van werken ging me jaren goed af, totdat mijn functie veranderde. Omdat veel dingen nieuw voor me waren, had ik meer voorbereidingstijd nodig. De wachtdienst, waarbij je 24/7 bereikbaar moet zijn, werd opeens een obstakel. Mijn hersenen draaiden overuren; ik begon het overzicht te verliezen en raakte zelfs vergeetachtig. Dit was een duidelijk signaal dat het te veel werd.

Reflectie

Ik stapte naar mijn directeur. We besloten dat ik wat taken zou delegeren. Dit had maar deels effect, want ik was alsnog eindverantwoordelijk. Ik mocht wat extra vrije dagen opnemen, zodat ik beter op kon laden. Op die dagen hoefde ik mijn mail en telefoon niet te checken. Het gaf me de tijd om te reflecteren. Ik besefte dat ik niets meer kon hebben. Mijn vrouw en ik hadden net een kindje gekregen, maar ik had de energie niet om te helpen met de verzorging en het huishouden.

Ziekmelding

Een akkefietje op het werk zorgde er uiteindelijk voor dat ik me in februari van dit jaar ziek heb gemeld. Ik moest twee weken complete rust houden. Hierna heb ik gesprekken gehad bij twee verschillende re-integratiebedrijven. Bij Winnock had ik meteen een goed gevoel. Er zit een locatie bij mij in de buurt. Dat vond ik fijn, zo kon ik gewoon in mijn eigen dialect praten. Al snel kon ik starten met het traject Terug naar Werk.

Laagdrempelige hulp

Door de coronamaatregelen heb ik de behandeling op afstand gedaan. Dit heeft voor- en nadelen. Het voelt minder persoonlijk. Aan de andere kant is het fijn dat je de toch wel intensieve therapie gewoon vanuit je huis kunt doen. Dat maakt het erg laagdrempelig. De mix tussen 1-op-1-gesprekken en groepssessies werkte goed voor mij. De meerwaarde van groepssessies is dat je door naar anderen te luisteren uit je eigen bubbel komt. Door de familiaire sfeer durf je open naar elkaar te zijn.

Bewustwording

Bij Winnock draait alles om bewustwording. Welke gewoontes heb je in de loop der jaren ontwikkeld die je uiteindelijk meer tegenwerken dan helpen? Welke lichamelijke signalen heb je misschien wel voor langere tijd genegeerd? Zo kom je allerlei nieuwe dingen te weten over jezelf. Je merkt bij Winnock dat de begeleiders ervaren zijn. Ze lezen je niet de les maar geven richting.

Vertrouwen in mezelf

Voor mij geldt dat ik meer op mezelf moet leren vertrouwen. Door mijn grondige voorbereiding liet ik maar weinig ruimte over voor spontaniteit en improvisatie. Ook moest alles altijd op mijn manier. Winnock daagde me uit om kleine experimenten te doen. Zo ben ik bij de wielervereniging altijd degene die de routes uitstippelt en het voortouw neemt. Wat gebeurt er als ik dat eens niet doe en mijn mond houd?

Nieuwe doelen

Tijdens de intensieve fase heb ik zelf doelen gesteld. Waar wil ik mijn tijd aan besteden? Winnock zorgt ervoor dat er contact blijft met de werkgever. Ik heb mijn plan gepresenteerd waarin ik uitleg wat ik nodig heb om mijn werk te kunnen hervatten en hoe het hersteltraject eruit gaat zien. Je schept hierdoor een omgeving met nieuwe voorwaarden, waarin ruimte is voor het maken van fouten. Ik heb gelukkig positieve reacties ontvangen en krijg alle medewerking van mijn collega’s.

Aandacht, ruimte en creativiteit

Het gaat goed met me. Het traject bij Winnock heeft ertoe geleid dat mijn klachten zijn verminderd. Ik heb weer ruimte in mijn hoofd en ben niet meer vergeetachtig. Mijn creativiteit is terug, ook op het zakelijke vlak, en ik besteed meer aandacht en tijd aan mijn gezin.’

Het streven bij Winnock is dat we cliënten na behandeling weer gezond kunnen laten functioneren met een duurzaam resultaat. Vandaar dat we hen graag hun eigen ervaring laten vertellen. Heb je vragen naar aanleiding van dit verhaal? Neem dan contact op met Winnock via 088 – 94 66 600. 

Geïnteresseerd? Een vraag stellen of in contact komen met een medewerker van Winnock?