Nieuwsoverzicht

 • Winnock 18 & 19 juni op NVAB BG-dagen
  16 juni 2015

  Wist u dat Winnock donderdag 18 en vrijdag 19 juni met een stand op de 60e NVAB BedrijfsGeneeskundige-dagen 2015 staat? Wij zijn te vinden op te de informatie markt.

  Lees verder
 • Kennistekort maakt ziek
  16 juni 2015

  Van alle werknemers vindt 23 procent dat hij onvoldoende vakkennis heeft of vaardigheden mist om zijn werk goed te doen. Dit leidt tot meer ziekte en burn-out.

  Lees verder
 • Zitten is het nieuwe Roken. Sterftekans daalt door elk uur 2 minuten lopen
  16 juni 2015

  Zitten wordt het nieuwe roken genoemd. Zittend werk wordt gelinkt aan ernstige ziektes en zelfs vroegtijdig overlijden. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Utah kun je flinke winst boeken door elk uur twee minuten te lopen.

  Lees verder
 • KANS/RSI is ‘straf’ voor beste werknemer
  16 juni 2015

  Vooral werknemers die erg toegewijd zijn aan hun werk, lopen risico op KANS (klachten van arm, nek of schouder)/RSI. Zij voelen meer spierspanning, zitten in een slechtere houding en hebben een hogere bewegingssnelheid van de pols.

  Lees verder
 • Ouder en langer fit
  16 juni 2015

  Niet alleen worden we allemaal ouder, we blijven ook langer fit. Niet zozeer fysiek, vooral geestelijk zijn we langer inzetbaar. Werkgevers en werknemers moeten dus een omslag maken in hun denken: van de baan voor het leven naar een leven lang leren. Zodat we beter, en breder inzetbaar blijven. We moeten elkaar duurzame inzetbaarheid gunnen, met andere woorden.

  Lees verder
 • De positie van de bedrijfsarts
  16 juni 2015

  De positie van de bedrijfsarts blijft een heet hangijzer. Minister Asscher van SZW wil met een wetswijziging onder meer die positie versterken. Asscher signaleert dat er een aantal problemen spelen rond de positie van de bedrijfsarts.

  Lees verder
 • Oproep: 100.000 banen bloeien, medewerking van werkgevers wordt gevraagd!
  22 mei 2015

  VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland willen mensen met een arbeidsbeperking aan een reguliere baan in bedrijven helpen. Die 100.000 banen moeten er in 2026 zijn. Vanuit dit project doet Aart van der Gaag (boegbeeld van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO voor dit project en tevens voorzitter van de ABU) de volgende oproep aan alle werkgevers in Nederland:

  Lees verder
 • Jouw houding bepaalt het gesprek
  15 mei 2015

  Iedereen beïnvloedt elkaar. We hebben het alleen niet altijd door. Toch valt er veel winst te boeken als je weet wanneer je invloed uit wilt oefenen en hoe je dat dan aanpakt.

  Lees verder
 • Bepalen van kans op SOLK aan de hand van de verwijsbrief van de huisarts
  13 mei 2015

  In de multidisciplinaire richtlijn Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) wordt geïntegreerde somatisch-psychologische diagnostiek en behandeling aangeraden voor patiënten met SOLK. In de praktijk vindt er vaak eerst somatische diagnostiek plaats, en wordt de patiënt pas aan het eind van dit traject verwezen voor psychologische behandeling. Het zou effectiever zijn als een geïntegreerde aanpak bij de verdenking van SOLK al start bij de eerste verwijzing door de huisarts.

  Lees verder
 • Dalend ziekteverzuim
  13 mei 2015

  Het ziekteverzuim is ons land sinds 1996 niet meer zo laag geweest. Vorig jaar waren namelijk gemiddeld 38 op de 1000 werknemers ziek. Daarmee daalde het verzuimpercentage tot 3,8 procent, blijkt uit cijfers van het CBS.

  Lees verder