Nieuwsoverzicht

 • Geluk is gezond!
  17 maart 2015

  Eén van de belangrijkste redenen om te werken aan je geluk is natuurlijk dat je je gewoon lekkerder voelt in je leven en daardoor meer energie hebt en je vitaal voelt. Werken aan je geluk? Ja, wij geloven dat geluk maakbaar is en dat je mindset is te trainen als een spier, daarover in een volgend blog meer. Behalve energieker zijn gelukkige mensen ook gezonder. Hoe zit dat?

  Lees verder
 • Mindfulness even effectief als antidepressiva
  13 maart 2015

  Mindfulness-therapie is niet effectiever in de bestrijding van terugkerende episoden van depressie dan langdurig gebruik van antidepressiva. En het is ook niet kosteneffectiever, zo blijkt uit onderzoek van Willem Kuyken e.a, gepubliceerd in The Lancet.

  Lees verder
 • Preventie en vitaliteit onder de werkkostenregeling
  13 maart 2015

  Vanaf 2015 is de werkkostenregeling het enige belastingregime voor vergoedingen en verstrekkingen aan eigen personeel. Er is een overgangsperiode van vijf jaar geweest, maar doordat alle werkgevers dit jaar massaal ‘over’ moeten naar het nieuwe systeem, ontstaan juist nu veel vragen. Ook op het gebied van preventie en vitaliteit van de medewerker is met de invoering van de werkkostenregeling veel veranderd.

  Lees verder
 • Winnock column: Vic Höppener, directeur
  12 februari 2015

  Zelfhulp voor alle gezondheidsproblemen?

  Lees verder
 • Interesse baas helpt bij werkstress
  12 februari 2015

  De werkdruk in Nederland neemt toe. Dat signaleert Effectory op basis van recent, grootschalig onderzoek uitgevoerd onder ruim 400.000 medewerkers in Nederland. In 2012 beoordeelde 68 procent van de Nederlandse medewerkers haar werkdruk als goed.

  Lees verder
 • ‘Dwang werkt niet om gezond te leven’
  12 februari 2015

  Medewerkers moeten zelf de overtuiging hebben dat gezond leven beter voor hen is. Een werkgever kan motiveren en ondersteunen bij het veranderen van de leefstijl, maar dwang of verplichting zullen niet werken.

  Lees verder
 • Duurzaamheid
  12 februari 2015

  Ieder mens tot zijn recht laten komen, ongeacht leeftijd, gezondheid of beperkingen, dat is pas echt duurzaam, stelt MVO Nederland, de ketenorganisatie voor oliën en vetten, in haar MVO Trends 2015. Toekomstgerichte ondernemers geven dan ook ieder talent een kans en werken aan een inclusieve samenleving.

  Lees verder
 • Meer aandacht voor preventie
  12 februari 2015

  Betrokkenheid werknemers bij arbozorg vergroot.

  Lees verder
 • ‘Loondoorbetaling bij ziekte terug naar één jaar’
  12 februari 2015

  Loondoorbetaling bij ziekte van een werknemer moet terug van twee naar één jaar.

  Lees verder
 • Verzekering verzuim en arbeidsongeschiktheid kost onnodig veel
  12 februari 2015

  UWV-verzekering nog duurder dan commerciële verzekering.

  Lees verder