Nieuwsoverzicht

 • Pesten op werk kost bedrijf € 45.000 per jaar
  20 augustus 2015

  Een verkeerde aanpak van pesten op het werk kost een bedrijf zo’n 45.000 euro per jaar aan verzuim. Roepen dat pesten op het werk ‘bij ons niet voorkomt’ of een gebrekkige uitvoer van pestprotocollen kosten bedrijven zo’n vier miljoen extra verzuimdagen per jaar. Per bedrijf komt dat neer op 45.000 euro per jaar verlies. Dat ...

  Lees verder
 • Slaaptekort maakt je dommer
  20 augustus 2015

  Slaaptekort in combinatie met stress maakt dat je parate kennis merkbaar verslechtert. Dat blijkt uit een kleinschalig Zweeds onderzoek. Vijftien mannen deden mee aan het onderzoek. Zij moesten allen ‘s avonds de plaats van een stel kaarten uit hun hoofd leren. De ene helft mocht daarna de hele nacht slapen, de andere helft werd na vier uur ...

  Lees verder
 • Winnock column: Vic Höppener, directeur
  15 juli 2015

  Vierdaagse, afzien of genieten?

  Lees verder
 • Stressen, word je daar oud van?
  15 juli 2015

  Steeds meer mensen met werk krijgen er stress van. In 2014 had 14,6% van alle werknemers burn-out klachten. Werknemers tussen 25 en 36 jaar zien 16,6 procent van hun leeftijdsgenoten uitvallen met die klachten. Wie werkt op een flexibel contract, heeft zelfs 19 procent kans op burn-out. Dit blijkt uit de Monitor Arbeid van TNO.

  Lees verder
 • Werknemer is zo jong als hij zich voelt
  15 juli 2015

  Niet jonge werknemers maken een organisatie productief en succesvol, maar werknemers die zich jong voelen.

  Lees verder
 • Waar schiet het eigenlijk in, als het in je rug schiet?
  15 juli 2015

  Even iemand verhuizen, de tuin lenteklaar maken of gewoon een sok aantrekken. En pats boem, opeens schiet het erin! In de rug. Een snijdende pijn, die nog dagen kan aanhouden. De meeste mensen hebben het weleens meegemaakt. Maar waar schiet het eigenlijk in?

  Lees verder
 • Meer obesitas dan overgewicht in VS
  15 juli 2015

  Het aantal Amerikanen dat kampt met obesitas is de afgelopen jaren het aantal mensen dat simpelweg overgewicht heeft voorbijgeschoten. Wetenschappers van de Washington University School of Medicine in St. Louis schatten dat zo'n 67,6 miljoen mensen van 25 jaar of ouder in de Verenigde Staten lijden aan obesitas.

  Lees verder
 • Doelen stellen
  21 juni 2015

  Deze (feest)maand maakt bewust hoe we leven. Dat is voor een groot deel maatschappelijk bepaald. In de kerstperiode en rond de jaarwisseling evalueren we en maken we plannen voor het nieuwe jaar. Het zijn meestal korte termijn doelen, die we dan stellen. De “goede voornemens” zijn voor het nieuwe jaar. Voor velen geldt dat die ...

  Lees verder
 • Kennistekort maakt ziek
  16 juni 2015

  Van alle werknemers vindt 23 procent dat hij onvoldoende vakkennis heeft of vaardigheden mist om zijn werk goed te doen. Dit leidt tot meer ziekte en burn-out.

  Lees verder
 • Winnock 18 & 19 juni op NVAB BG-dagen
  16 juni 2015

  Wist u dat Winnock donderdag 18 en vrijdag 19 juni met een stand op de 60e NVAB BedrijfsGeneeskundige-dagen 2015 staat? Wij zijn te vinden op te de informatie markt.

  Lees verder