shutterstock_278469731

Werkwijze

Onze aanpak is gericht op snelle hulp. Snel eerste contact, intake en een team van enthousiaste en gedreven professionals die dagelijks klaar staan.

Communicatie met u als opdrachtgever is van groot belang. Daarom houden wij u gedurende het gehele traject (dat tot 4 maanden duurt) op de hoogte van de voortgang, bespreken wij de vorderingen van uw werknemer en krijgt u tips en advies om een geslaagde re-integratie mogelijk te maken.

Een gezonde manier van leven en bewegen draagt bij aan herstel. Tijdens een interventie leert een cliënt de oorzaak van de klachten te herkennen. Zo blijft uw werknemer ook op lange termijn klachtenvrij functioneren. En gedurende 16 weken na de start van de interventie houden wij contact met hem/haar.

Lichamelijke, mentale en sociale factoren staan voortdurend met elkaar in wisselwerking. Het multidisciplinair team van professionals bestaat uit:

•    Medisch specialist
•    Bewegingsdeskundige
•    Psycholoog
•    Re-integratiedeskundige
•    Office coördinator

Cliënten werken aan hun lichamelijke conditie met fysieke training. Deze wordt stapsgewijs opgebouwd en begeleid door onze bewegingsdeskundige. Hiervoor staat onze eigen oefenruimte tot de beschikking. Buitenactiviteiten kunnen onderdeel zijn van de training. Ook werken we met de cliënt aan het vergoten van de mentale weerbaarheid, dit onder begeleiding van de psycholoog en de re-integratiedeskundige.

Door middel van het uitwisselen van informatie en ervaringen wordt een gezonde omgang met klachten geleerd. Met nieuw gedrag ontdekt de cliënt een herstel bevorderende houding. Uw werknemer leert weer in zijn of haar lichaam te vertrouwen. En ervaart dat hij/zij méér kan.

In groepsverband en individuele gesprekken kijken we naar de persoonlijke situatie. Zo herstelt het functioneren en kunnen werk en andere activiteiten snel hervat worden. Hierbij hoort ook een plan voor werkhervatting of participatie.