Langdurige rugpijn? Psychosociale hulp vaak even belangrijk als fysiotherapie

Ruim een miljoen Nederlanders worstelen met lagerugpijn met een vaak onbekende oorzaak. Patiënten stuiten op een woud van behandelaars, waarin een oplossing niet snel gevonden is. Het goede nieuws is dat het gros van de mensen met zulke ‘aspecifieke’ rugklachten binnen drie of vier maanden weer herstelt zonder medische behandeling.

Maar wat als je klachten houdt? Naast fysiotherapie blijkt psychosociale begeleiding bij langdurige rugpijn vaak net zo belangrijk. Een patiënt: “Ik was aanvankelijk sceptisch over psychologische hulp. ‘Ik ben toch niet gek,’ dacht ik. Later ben ik daar anders over gaan denken. Het probleem zit wel in je rug, maar je gaat ermee om tussen je oren. Praten helpt enorm om meer begrip te krijgen voor je klachten.”


Bij Winnock is psychologische aspect onderdeel van de behandeling. Onze multidisciplinaire aanpak belangrijk voor het goed omgaan met jouw klachten. We werken bij iedere klacht nauw samen in een team dat bestaat uit een revalidatiearts, (GZ) psycholoog, bewegingsdeskundige/fysiotherapeut, eventueel aangevuld met een re-integratiedeskundige.

Bron: Volkskrant