Revalidatie Traject

Wij begeleiden je naar gezond functioneren. Ons behandeltraject bestaat uit vijf verschillende fases:

 1. Welkom bij Winnock: kennismaken en onderzoek 

  Tijdens een persoonlijk gesprek maak je kennis met de revalidatiearts en de psycholoog. Er is ruimte om vragen te stellen en je verhaal te doen. De revalidatiearts verricht een medisch onderzoek. Na de kennismaking en het onderzoek bespreken we met jou of ons programma bij je past en of je met vertrouwen aan de slag kunt met je herstel. We maken afspraken over de rol en betrokkenheid van je werkgever (indien van toepassing). Staan alle seinen op groen? Dan start je traject op weg naar herstel. 

 2. Werken aan herstel 

  De komende periode heb je een team van professionals tot je beschikking. Samen met hen maak je een plan met je persoonlijke doelen. Wat kun je, wat wil je weer kunnen en wat niet (meer)? Belangrijk is dat je jezelf in het plan herkent, en dat je je kunt vinden in de doelen die je wilt bereiken. Omdat je een intensieve tijd tegemoet gaat, is het fijn als je een vertrouwd iemand in de buurt hebt waar je de komende periode op terug kunt vallen. Wij noemen dit je supporter: dat kan je partner zijn, een familielid of een andere vertrouwde bekende. Tijdens het programma zijn er drie supportgesprekken met jou, je supporter en een vaste behandelaar. Deze gesprekken vinden plaats na de kennismaking, tijdens de intensieve fase en in de periode daarna. 

 3. Intensief aan de slag 

  De komende drie weken kom je in beweging – letterlijk en figuurlijk. Het draait in deze intensieve fase om ervaren en bewegen. Je hebt 1-op-1 gesprekken met verschillende professionals. Daarnaast doe je veel in groepsverband met andere cliënten die in hetzelfde schuitje zitten. In deze groepssessies kun je van elkaar leren, nieuwe ervaringen opdoen en bouw je vanzelf een waardevolle band op met elkaar. Je krijgt inzicht in je eigen situatie en welke invloed je daar zelf op hebt. Het team van professionals staat voor je klaar en werkt nauw met elkaar samen. Binnen de ruimte die jij aangeeft, dagen we je uit. En is het nodig, dan stellen we de aanpak bij. 

 4. Op weg naar beter 

  De intensieve fase is afgerond, maar we nemen nog geen afscheid van elkaar. Ook de komende drie maanden zijn er vaste momenten waarop je een afspraak hebt met je groepsgenoten en behandelaars. Ook zijn er in deze opbouwfase nog twee persoonlijke gesprekken en een supportgesprek. 

 5. Weer lekker in je vel 

  Na zestien weken heb je het programma doorlopen en ronden we af. Je klachten zijn verminderd, naar de achtergrond of zelfs verdwenen, en je zit weer lekker in je vel. Met als resultaat: structureel herstel op de lange termijn. Ons doel is dat je weer optimaal kunt functioneren, je meer energie hebt en dat er een fijne balans is tussen je werk en privé. En dat dat ook zo blijft. 

Terug naar Werk

Word je door ons begeleid om weer volledig aan het werk te gaan? Dan zorgen we ervoor dat er contact blijft met je werkgever. Samen met onze hulp maak je een plan waarin je laat zien wat nodig is om weer aan het werk te gaan. En hoe je terugkeer naar werk eruit ziet. Op basis van je plan ga je (stapsgewijs) weer aan de slag.

Nazorg: Module Terugvalpreventie 

Het kan zijn dat je na het traject toch nog wat extra ondersteuning nodig hebt. Dat bieden we je in de vorm van een aantal coachingsgesprekken. Helemaal op jouw wensen en behoeftes afgestemd, met dezelfde professionals die je eerder hebben begeleid. Zie het als een soort vangnet. Zodat jij met vertrouwen verder aan je herstel kunt werken en daarmee stagnatie of terugval voorkomt: zowel in je privé- als werksituatie.

 ‘De behandeling is intensief. Maar levert je veel op’ 

Wat zijn de resultaten?

Onze aanpak zorgt voor duurzaam herstel. Dat vinden ook de vele cliënten die wij de afgelopen 33 jaar hebben begeleid. Onderzoek onder onze cliënten toont aan dat vier jaar na behandeling:

 • 90% het beoogde resultaat heeft bereikt.
 • De aangegeven gezondheid gelijk is aan die van de gemiddelde Nederlander;
 • Het gemiddelde verzuim genormaliseerd is van 27,6 naar 2,8 weken per jaar;
 • 78% de gezondheidszorg niet meer nodig heeft voor de oorspronkelijke klachten;
 • 85% na vier jaar nog steeds volledig aan het werk is.

Ik sta nog steeds versteld van wat de behandeling bij Winnock me heeft gebracht

Benieuwd naar meer ervaringen? Bekijk de ervaringsverhalen van onze clienten.